Septembarska Visa kampanja je završena. Detaljnije ovdje

Korpa

Vaša korpa je prazna.

Pogledajte našu široku ponudu proizvoda i pronađite nešto što vam se sviđa!

Ideje za ljetno uređenje balkona

11.05.2023.

Savjeti za uređenje balkona

Kada je uređenje stana ili kuće u pitanju, mnogo pažnje posvećujemo uređenju interijera sa željom da kreiramo oazu mira za sebe i naše najbliže. Pažnju posvećujemo i najsitnijim detaljima.

Međutim, s dolaskom sunčanih dana druženja u zatvorenim prostorima postaju dio prošlosti. Druženja s porodicom i prijateljima više ne praktikujemo u toplini doma okupljeni oko trpezarijskog stola, već ih „pomjeramo“ u dvorišta, terase i balkone, gdje nam prija uživati na svježem zraku, suncanim zrakama te upijati vitamin D.

Za vas smo pripremili par jednostavnih savjeta kako možete balkon pretvoriti u svoju omiljenu prostoriju:

1. Zelenilo!

Pronađite prostora za biljke, jer ćete moći kreirati svoju zelenu oazu iako se nalazite u gradu okruženi zgradama. Kod izbora biljaka pripazite da ne birate one koje privlače insekte (postoje čak one koje ih odbijaju kao npr. menta ili pelargonija) Pustite mašti na volju i birajte saksije zanimljivog dizajna koje će dodatno oživjeti vašu terasu ili dvorište.

2. Iskoristite prostor na zidu...

Na zidove okačite ukrase, makrame, saksije, slike... Na taj način ćete dati lični pečat cjelokupnom ambijentu. Ukoliko želite maksimalno iskoristiti prostor uvijek možete dodati police.

3. Ne zaboravite rasvjetu

Pretpostavljamo da ćete balkon koristiti i u večernjim satima. Igrajte se sa rasvjetnim elementima poput fenjera, lampica, itd.


Dok čekamo sunce i toplije vrijeme koje će se zadržati duže od dan-dva listamo OREA platformu i donosimo vam nekoliko cool i unikatnih proizvoda koji će učiniti da vaš balkon postane omiljeno mjesto za ispijanje prve jutarnje kafe, čitanje knjige ili druženja sa prijateljima i porodicom.